Βρονταράς Νικόλαος

qode interactive strata
Υποψήφιοι Διδάκτορες
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

nvrontaras@uniwa.gr

   Ο Νίκος Βρονταράς είναι Ψυχολόγος Υγείας (M.Sc., Πανεπιστήμιο του Bath, Αγγλία) και Υποψήφιος Διδάκτωρ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας. Είναι υπό την εποπτεία του κ. Γιώργου Κουλιεράκη (Ψυχολόγου Υγείας, Αναπληρωτή Καθηγητή) με θέμα διατριβής «Μια παρέμβαση με χρήση εγχειριδίου στη μετατραυματική ανάπτυξη ατόμων με αιματολογικούς καρκίνους στην Ελλάδα.» Ο Νίκος έχει ακόμα ολοκληρώσει και την εκπαίδευση του ως Γνωστικός-Συμπεριφορικός Θεραπευτής.

 

   Έχει κλινική και ερευνητική εμπειρία με άτομα με χρόνια παθήσεις και έχει εργαστεί και εθελοντικά στο διοικητικό συμβούλιο συλλόγου ατόμων με καρκίνο. Έχει επίσης, δουλέψει ερευνητικά με εφήβους με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και κλινικά με άτομα με νοητικές αναπηρίες και άτομα με άνοια. Επιπλέον, έχει διεξάγει ερευνητικούς ελέγχους (audit) σε αρχεία ειδικής υπηρεσίας του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας, όπου και εργάστηκε για κάποια χρόνια. Ο Νίκος έχει συμμετέχει ενεργά σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, όπως κάποια για την «Ολιστική Αξιολόγηση του HIV» και την «Ενδυνάμωση Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ)». Η ερευνητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και την συγγραφή επιτυχημένων ερευνητικών προτάσεων προς χρηματοδότηση. Ο Νίκος έχει συμμετέχει ακόμα και στην ανάπτυξη του υλικού και την παροχή εκπαίδευσης σε ζητήματα επικοινωνίας σε αιματολόγους για το Ευρωπαϊκό Σύλλογο Αιματολογίας για επαναλαμβανόμενες χρονιές.

 

   Ο Νίκος είναι ένθερμος υποστηρικτής της διαφορετικότητας και της στενής συνεργασίας με ασθενείς και ειδικών από την εμπειρία τους με στόχο την αύξηση των ευρημάτων στην έρευνα. Οικειοποιείται ακόμα και το μοντέλο Επιστήμονα-Ερευνητή με πίστη ότι οδηγεί στην αριστεία της έρευνας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνουν, τη Μετατραυματική Ανάπτυξη, τις Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις, την Επικοινωνία Ιατρού-Ασθενούς, τις Πεποιθήσεις για την Υγεία και την Ασθένεια, την Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας, την Ποιότητα Ζωής και την Ενδυνάμωση Ασθενών στη Φροντίδα και την Ερεύνα.